Volg ons

ook op:

 

Lees hier de

laatste Snikke

 

 

 

Odoornerveen is een dorp in de gemeente Borger-Odoorn, provincie Drenthe, en staat op de kaart getekend als een schuine rechte streep tussen de dorpen Odoorn en Schoonoord. Deze streep, het Oranjekanaal, is dan ook het hart van Odoornerveen. Helaas is dit water, evenals de 4 wijken die uitmonden in het kanaal, sinds begin jaren zeventig geen doorgaande vaarroute meer.

 

Odoornerveen kenmerkt zich door de veenkoloniale bebouwing die zich voornamelijk aan weerszijden van het kanaal bevinden. Het dorp kent 6 straten die onder andere met 3 bruggen aan elkaar zijn verbonden.
Geschatte grootte van Odoornerveen is 1500 ha dat voornamelijk bestaat uit landbouwgrond dat zich uitstrekt tussen de Odoorner- en Sleenerbossen.

 

Odoornerveen heeft een karakter van grote diversiteit. Bijvoorbeeld de gronden die uit veen, zand, dalgrond, leem of slib bestaan, de woningen die tussen vele jaren geleden (vanaf 1855) tot op dit moment zijn gebouwd, de inwoners die op leeftijd of pasgeboren zijn en de omgeving die veel rust en ruimte tot aan drukke activiteiten biedt.

 

Odoornerveen kent ongeveer 450 inwoners en 174 woningen. De term drenthenieren is van toepassing voor het dorp, alhoewel van vergrijzing geen sprake is doordat juist ook jonge gezinnen zich in het dorp vestigen. Op deze manier is er een prettig evenwicht in leeftijd, is er volop jeugd en is de ooievaar dikwijls in een tuin te vinden.

 

Odoornerveen is dynamisch door de vele ondernemingen en door de vele activiteiten die in het dorp worden georganiseerd en gehouden door diverse verenigingen. Centrale punten hiervoor zijn het verenigingsgebouw (oftewel een multifunctionele accommodatie) dat bestaat uit dorpshuis 'De Miet' met aangrenzende gymzaal en sportveldje, en het Oranjekanaal.

 

 

 

Odoornerveen nu


Coordinates  UTM : LD55

Geographical coordinates in:

*decimal degrees (WGS84)
Latitude : 52.850
Longitude : 6.783

*
degrees min secs (WGS84)
Latitude : 52 51' 00''
Longitude : 6 47' 00''

Odoornerveen op Google Maps

Het actuele weer in Odoornerveen
Kaart Odoornerveen

Klik op de
kaart voor
een vergroting.

 

 

 

 

Klik op de afbeelding voor meer informatie omtrent de Knapzakroute Odoornerveen.


Subpagina’s:

  - De Snikke
  - Verenigingen
  - Bedrijvigheid
  - Kaart Odoornerveen

 - Volkslied Odoornerveen
 - Volkslied Drenthe


Woning kopen in Odoornerveen?

Klik hier voor het actuele woningaanbod.