Volg ons

ook op:

 

Lees hier de

laatste Snikke

 

 

IJsvereniging Odoornerveen

 

Voor het eerst is van de IJsvereniging sprake aan het begin van het jaar 1929. Op 12 januari van dat jaar kon de vereniging van 67 inwoners van Odoornerveen de contributie ontvangen, die toen fl 1,-- per jaar bedroeg. Later schreven nog eens 18 leden in, zodat er in het oprichtingsjaar ongeveer 85 inwoners lid was van de organisatie, welke bij de oprichting op 30 december 1929 de naam “IJsvereniging Odoornerveen” meekreeg.

Het bestuur dat dan wordt gekozen, bestaat uit een voorzitter en vice-voorzitter, vier baancommissarissen, die de verantwoordelijkheid en verzorging van de wedstrijdbaan op zich namen, en een secretaris-penningmeester en vice-secretaris-penningmeester, zodat er in totaal 8 bestuursleden waren. Dit aantal is lange tijd gehandhaafd, tegenwoordig hebben 7 personen zitting in het bestuur. Speciale ‘baancommissarissen’ zijn er niet meer. Als er een wedstrijd wordt gereden, werkt toch het hele bestuur aan de verzorging van de baan mee.

 

Mits er genoeg ijs in het kanaal ligt, wordt er ieder jaar geprobeerd wedstrijden voor kinderen, jeugd en ouderen te organiseren. Het betreft hardrijden op de schaats en prikslee-wedstrijden. Tevens wordt er deelgenomen aan gemeentelijke wedstrijden. Tijdens een goede winter wordt natuurlijk de toertocht van Odoornerveen niet vergeten. Het betreft hierbij een tocht over het kanaal tussen beide einden van het veen. (Boermabrug - eind Borgerzijtak, v.v. = 11 km) Indien het ijs onbetrouwbaar of uitblijft, wordt er uitgeweken naar een natuurlijke ijsbaan of een kunstijsbaan. De laatste jaren wordt er zeker 1x per jaar een ‘trip’ naar de ijsbaan in Assen georganiseerd.

 

Voor contactgegevens zie de pagina Verenigingen.

 

 

Zie fotopagina.


Nevenpagina’s:

 - culturele ver. MIK
 - St. Ver.gebouw O’veen
 - Plaatselijk Belang
 - HTMG Odoornerveen
 - Odoorner LuchtvaartClub