Volg ons

ook op:

 

Lees hier de

laatste Snikke

 

 

Aan het eind van de jaren zeventig werd de toenmalige lagere school
(Zuidzijde 16a) verrijkt met de komst van een gymzaal. Het duurde dan ook niet lang of enkele Odoornerveners staken de koppen bij elkaar om meer gebruik te maken van deze zaal. Op deze manier is de sportvereniging O.V.O. (
OntspanningsVereniging Odoornerveen) geboren en was Odoornerveen weer een vereniging rijker. De naam is toentertijd bedacht door Truus Heins en O.V.O. werd op 17 april 1980 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
 

Artikel 2 van de statuten schrijft het volgende over de doelstelling: "De vereniging stelt zich ten doel het beoefenen van zaalsporten, zoals gymnastiek, volleybal en badminton. Daarnaast stelt de vereniging zich ten doel het ontplooien van andere activiteiten op recreatief gebied".
Dit houdt dus in dat iedereen de gelegenheid werd geboden om allerlei sporten, voornamelijk in de gymzaal, te beoefenen. Om dit te realiseren, zorgde O.V.O. voor geschikte leiding, accommodatie en de benodigde attributen. De sporten die o.a. door O.V.O. zijn georganiseerd, zijn: aerobics, countrydansen, kindergym, bewegen voor ouderen, badminton, volleybal, jeugdvoetbal, zaalvoetbal, pilatus en tae bo. Sommige sporten hebben het wat langer volgehouden dan andere...
 

Ook organiseerde O.V.O. diverse activiteiten en dan met name het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi (begin september) en stratenvolleybaltoernooi (eind december).


In 2011 is O.V.O. ondergebracht bij Stichting Verenigingsgebouw Odoornerveen onder de naam S.V.O.-Sport. Dit omdat het steeds moeilijker werd om bestuursleden te vinden, en om samen de krachten te kunnen bundelen.

 

 

O.V.O.

Zie fotopagina.


Nevenpagina’s               

- Jeugdsoos JEDO
- Toneelvereniging ODI/Intiem
- Reisvereniging
- Rundveefonds
- Vrouwen van Nu