Volg ons

ook op:

 

Lees hier de

laatste Snikke

 

 

 

De Reisvereniging Odoornerveen is ontstaan als een vervolg op het jaarlijkse uitje van de biljartclub. Deze club maakte ieder jaar met haar leden een reisje. Op een gegeven moment gaven ook niet-leden aan wel eens mee te willen. Van lieverlee waren er steeds meer Odoornerveners die wel een uitstapje wilden maken en zo heeft men besloten dat ook mensen die geen lid waren van de biljartclub, mee konden op reis. Wanneer dit voor het eerst het geval was, is onduidelijk. In het verslag van 1986 wordt vermeld dat de familie Hofsteenge vanwege hun 40-jarig lidmaatschap van de Reisvereniging een bloemetje kreeg aangeboden, waaruit we dus kunnen opmaken dat deze vereniging in elk geval al in 1946 bestond.

Tot 1989 liet men zich doorgaans met bussen van Sijpkes uit Stadskanaal en Huizing (Musselkanaal?) vervoeren. Daarna kwam er tot en met het laatste reisje in 2001 een bus van Weinans uit Exloo voorrijden.

Meestal ging men 1 dag op stap maar van 1960 t/m 1964 werden er 2 dagen voor uitgetrokken. De reisdoelen werden vaak ergens in Nederland gevonden maar af en toe ging men ook wel naar Duitsland. Het waren meestal lange dagen: om 6 uur klaarstaan voor de bus, was geen uitzondering en laat thuiskomen hoorde er ook vaak bij.

Men bezocht door de jaren heen o.a. heel wat kastelen en musea, maar het meest genoot men toch van de boottochten, zowel over rivieren, grachten en meren of in havens.

Langzamerhand werd het aantal deelnemers minder en werd een busreis te duur.
In 2001 organiseerde de Reisvereniging haar laatste reis. Deze ging naar Friesland met de volgende onderdelen:

  - Oldtimermuseum in Joure
  - Schaatsmuseum of Hidde Nijland Stichting in Hindeloopen (keuze)
  - Bootttocht op de Friese wateren
  - Diner in Steenwijk

Zo kwam er dus na zo’n 55 jaar een einde aan de Reisvereniging Odoornerveen.

 

Uit ‘150 jaar Odoornerveen’.

 

Reisvereniging

Zie fotopagina.


Nevenpagina’s               

- OntspanningsVer. O’veen
- Jeugdsoos JEDO
- Toneelvereniging ODI/Intiem
- Rundveefonds
- Vrouwen van Nu